leiebil  
 
 

 

 


   
 

Biltyveri i utlandet

Ranet, svindlet eller lurt. Ferietiden er høysesong for noe lugubre "yrker".

Eksempler på metoder som blir brukt i forskjellige land.Spania: Motorveier er spesielt hjemsøkt av folk som punkterer dekkene på bilen din når du gjør en stopp. Det kan være på bomstasjoner, en bensinstasjon eller rasteplass. De følger etter deg og gjør deg så oppmerksom på at du har "punktert", oftest gjennom tuting og gestikulering. Mens den ene innstendig presser seg på for å hjelpe deg, tømmer den andre bilen for verdisaker. Det har også vært tilfeller der det har blitt puttet brennende papir inn i felgen, slik at du stopper når du ser røyken.

Italia: Bedrageri på bensinstasjon. Ansatte som på eget initiativ bytter luftfilter eller pusseblader på bilen, for så å selge deg nye deler dyrt. Ofte så fylles det også spyleveske til en literspris helt hinsides. Betjeningen trikser også ofte med betalingen. Feil beløp på kredittkortkvitteringer eller at betjeningen påstår at de har fått for lite penger. Pass godt på hva du gir fra deg av penger, slik at du ikke går i "fella".

Frankrike: Brutale overfall, spesielt i syd-Frankrike. Ofte scooterbander som angriper mens du er i bilen og står stille. Med balltre knuses vinduet og vesker stjeles. Disse bandene skyr ikke vold. Ikke stritt i mot, da de er voldelige og skyr ingen midler.

Ungarn og Polen: Her er tyveri av bil med bagasje utbredt, spesielt av dyre og finere biler. På grunn av startsperrer og alarmer blir folk truet ut av bilen og gjerningsmennene kjører av gårde. Det finnes også "falskt" politi, så væ r på vakt.

 

Mer om leiebil og bilkjøring i utlandet:

  Spanske trafikkregler
  Biltyveri i utlandet
  Fartsgrenser i Europa.
  Velg klimaanlegg for leiebilen
  Promillegrenser på kontinentet
  Velg en sikker bil
  Skadeskjema
  Nødnummer i Spania
  Bilkjøring om natten i utlandet
  Forsikring og bil i utlandet
  Bøter i Spania

Søk etter mer informasjon om leiebil i Europa og Spania: