leiebil  
 
 

 

 


   
 

10 tipps ved leie av bil

Du er selv ansvarlig for at bilen du leier er i forskriftsmessig stand. Det kan være greit å være oppmerksom på en del momenter ved leie av bil, slik at ferien ikke blir til et mareritt dersom ulykken skulle være ute.

1. Sjekk tilstanden på bilen nøye før du begynner å kjøre med leiebilen. Det kan være greit å ta bilder dersom du har digital-kamera tilgjengelig, ellers bør du i all tilfeller få en bekrefelse fra leiebil-firmaet hvilke skader som er på bilen før du begynner å bruke den.

2. Du får ikke leid bil uten å ha kredittkort eller VISA-kort

3. Vær oppmerksom på at kjørekulturen i Syd-Europa er veldig forskjellig fra i Norge, med mer aggressiv kjøring og mindre tålmodighet fra dine medtrafikkanter. Ta det pent i begynnelsen til du blir vant til kjøremønsteret.

4. Er du på ferie et sted du ikke kjenner de lokale forholdene kan det lønne seg å holde seg til et av de internasjonalt kjente leiebil-firmaene.

5. De mindre lokale leiebil-byråene reklamerer ofte med lave priser, men du må gjerne betale for alle slags tilleggs-ytelser så finn ut hva som er inkludert i prisen på forhånd. Det er ikke dermed sagt at lokale billigere leiebil-firmaer kan være et godt alternativ, men det kan være greit å rådføre seg med en tredjeperson med tidligere erfaringer først.

Se de neste 5 tippsene

 

Mer om leiebil og bilkjøring i utlandet:

  Spanske trafikkregler
  Biltyveri i utlandet
  Fartsgrenser i Europa.
  Velg klimaanlegg for leiebilen
  Promillegrenser på kontinentet
  Velg en sikker bil
  Skadeskjema
  Nødnummer i Spania
  Bilkjøring om natten i utlandet
  Forsikring og bil i utlandet
  Bøter i Spania

 

Søk etter mer informasjon om leiebil i Europa og Spania: