leiebil  
 
 

 

 


   
 

 

Hvor sikker er bilen din?

Dersom sikkerthet er viktig for deg kan det være verdt å ta en titt på det svenske forsikringsselskapet Folksam som hvert år rangerer biler sikkerhetsmessig basert på reelle ulykker de siste ti år. Årets vinnere var Saab 9-5 og Saab 9-3.

 

Folksams rangering av ulike bilmodeller sikkerhetsmessig er basert på 94 100 bilulykker som har inntruffet i perioden 1994-2004. Listen viser hvordan ulike bilmodeller har klart å beskytte personene i bilen i en kollisjon mellom to biler. Hvilken bilmodell du kjører er avgjørende for hvilke konsekvenser en ulykke får.

 

Relativt nye bilmodeller kan mangle i oversikten basert på reelle kollisjoner, men Folksam har også en base som viser hvordan ulike bilmodeller kommer ut i Euro-NCAP testene, om de klarer Folksams whiplashkrav og om de har antispinnsystem. Selskapet anbefaler bare biler som har fått minst fire stjerner i EuroNCAP, som klarer whiplashtesten og som har antispinnsystem.

 

nettsidene til Folksam kan du laste ned årets rapport som pdf. Du kan også sjekke hvordan din bil er rangert sikkerhetsmessig i virkelige ulykker og i kollisjonstester.

 

Mer om leiebil og bilkjøring i utlandet:

  Spanske trafikkregler
  Biltyveri i utlandet
  Fartsgrenser i Europa.
  Velg klimaanlegg for leiebilen
  Promillegrenser på kontinentet
  Velg en sikker bil
  Skadeskjema
  Nødnummer i Spania
  Bilkjøring om natten i utlandet
  Forsikring og bil i utlandet
  Bøter i Spania

Søk etter mer informasjon om leiebil i Europa og Spania: